Челси предупредил Сари, че няма да плати 8 милиона за него


Н. Гавазов

Челси предупредил Сари, че няма да плати 8 милиона за него

Ръководството на Челси е уведомило Маурицио Сари, че няма да купува контракта му за 8 милиона евро и е предложило на специалиста сам да реши този въпрос с неаполитанския клуб. Напомняме, че последният срок за активиране на опцията за откупване, заложена в договора на Сари с Наполи, изтече снощи.

Въпреки уволнението си от поста старши-треньор на "партенопеите" и назначаването на Карло Анчелоти, според италианските закони договорът на Сари остава в сила, ако той не бъде разтрогнат по взаимно съгласие. Сега последната опция пред Маурисио е да се опита да разтрогне контракта чрез ФИФА, но според юристи това е малко вероятно да се случи, защото досега не е имало подобна съдебна практика, а и взаимоотношенията в италианския футбол са изградени върху италианското законодателство - на практика Сари е имал възможност лично да разтрогне с Наполи, но не се е възползвал от тази възможност.

Както е известно, по-рано се появиха информации, че “сините" вече обмислят други варианти за нов мениджър, като най-често спряганото име е на Лоран Блан. Лондончани могат да запазят на поста и настоящият си мениджър Антонио Конте, който има договор за още една година.

  Сподели
430