Рома иска 90 милиона за Алисон


Н. Гавазов

Рома иска 90 милиона за Алисон

Само сума от порядъка на 90 милиона евро ще позволи на Ливърпул да получи вратаря на Рома Алисон. В понеделник спортният директор на Рома Мончи заяви, че клубът няма предложение относно стража, но според британски източници, Ливърпул е в контакт с римляните с цел покупката на Алисон.

Според информацията, "червените" са се интересували за вратаря още преди финала в Шампионска лига, а провалът на Кариус в решаващия мач от клубния сезон само е накарало Ливърпул да заеме още по-твърда позиция относно това, че има нужда от страж от световна класа.

Рома не изпитва никакъв натиск в тази ситуация, тъй като бразилският национал има дългосрочен контракт - до 2021 година. По принцип "вълците" желаят да запазят играча за още един сезон, но срещу добра сума ще се разделят с него.

Това означава, че Ливърпул трябва да предложи наистина много добра оферта, която да изкуши Рома. Впрочем, италианският клуб не бърза за никъде и няма да вземе никакви решения за своя вратар до края на Мондиал 2018.

Алисон играе за Рома от 2016 година. През миналия сезон 25-годишният бразилец си спечели репутацията на един от най-добрите вратари в света.

  Сподели
433