Марота: Нямаме нужда от Мората, Манджукич остава


Н. Гавазов

Марота: Нямаме нужда от Мората, Манджукич остава

Генералният директор на Ювентус Бепе Марота коментира слуховете за евентуално връщане в клуба на нападателя на Челси Алваро Мората. Напомняме, че през миналата седмица в пресата се появиха информации, че италианският клуб е заинтересован от завръщането на Мората през лятото. По-рано в своята кариера испанецът проведе два сезона в клуба от Торино, докато през лятото на 2016 година Реал не се възползва от своята опция и не закупи Алваро, за да го продаде на Челси след година за 70 милиона паунда. 25-годишният испанец вкара седем гола в първите си седем мача за "сините", след което загуби формата, а после се сблъска и със здравословни проблеми. Стигна се до там, че мениджърът Антонио Конте бе принуден да използва Еден Азар на върха на атаката. А ситуацията съвсем се влоши за Алваро, след като Оливие Жиру пристигна през януари.

Предполага се, че нападателят също е заинтересуван от връщане в Ювентус. Испанецът на няколко пъти в различни интервюта подложи на критика английския начин на живот и каза, че не се представя задълго в Челси, а освен това назова Италия като "най-добрата страна за живот".

Преди няколко дни темата със завръщането на Мората получи ново развитие, след като футболистът бе заснет в Милано по време на среща със спортния директор на Ювентус Фабио Паратичи, на която присъства и Хуанма Лопес, който е агент на футболиста.

Генералният директор на Ювентус обаче опроверга всичките тези спекулации и на практика повтори свое изказване от началото на месеца, в което уточни, че завръщане на Мората на практика е невъзможно.

"Всеки ден се свързват много футболисти с Ювентус. Сега на преден план е Алваро Мората. Но въпреки това сега това са само слухове. Искам да ги опровергая, ние никого не лъжем. Имаме отлично нападение от международен калибър, за това нищо не планираме в тази линия", заяви Марота.

"Евентуално напускане на Манджукич? Позицията на Ювентус е да удовлетвори желанието на играча, който иска да си тръгне, но към момента при нас няма такива хора. За това мога да кажа, че Марио и през следващия сезон ще бъде играч на Ювентус.

Игуаин също не се продава. Той проведе втори сезон при нас, проведе го силно и ние сме доволни. Няма да разгледаме никакви предложения, дори да получим такива", завърши босът.

  Сподели
469