Мончи: Алисон ще си тръгне от Рома, само ако аз стана вратар


Н. Гавазов

Мончи: Алисон ще си тръгне от Рома, само ако аз стана вратар

Спортният директор на Рома Рамон Родригес Мончи коментира слуховете за възможен преход на вратаря Алисон в друг отбор.

"Алисон? Той ще напусне Рома само при положение, че аз отново стана вратар. Това е единственият за него вариант да напусне отбора, но не съм уверен, дали съм готов отново да играя", заяви Мончи.

По-рано Corriere dello Sport съобщи, че Рома е отклонила стартово предложение на Реал Мадрид за вратаря Алисон. Според източници, трансферът на бразилеца се оценява на 70 милиона евро. Римляните не са заинтересовани от раздяла с Алисон, но са готови да го продадат, ако някой предложи за бразилеца не по-малко от 100 милиона евро. Сред останалите претенденти за вратаря са Ливърпул, ПСЖ и Челси.

Също така през уикенда старши-треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо коментира слуховете за евентуално напускане на вратаря Алисон: "Спокоен съм, защото Мончи и Морган де Санктис с лекота ще го заменят! Вижте какво, във футбола никога няма яснота и нещо твърдо, но аз съм убеден, че Алисон ще остане в Рома. Той няма да играе Сасуоло заради мускулни проблеми, за това в стартовия състав ще влезе Лукаш Скорупски".

  Сподели
373