Буфон изигра финалния си мач за Ювентус


В. Мухарски

Буфон изигра финалния си мач за Ювентус

Легендата на Ювентус и на футбола в Италия Джанлуиджи Буфон се сбогува с любимия си клуб. След 17 години в "Старата госпожа", днес той изведе за последно тима в мача срещу Верона от финалния кръг в Серия А.

Буфон игра днес до 62-ата минута, когато бе заменен от Пинсолио, а капитанската лента отиде на ръката на Клаудио Маркизио. Последваха емоционални минути, в които феновете изпратиха легендата, който първоначално седна на пейката със сълзи в очите, а след това пое към съблекалните. Към края на мача той отново излезе на стадиона и отиде при феновете, където получи поздравления от привържениците.

Иначе Даниеле Ругани откри резултата в 49-ата минута, а три по-късно Миралем Пянич удвои. В 76-ата Алесио Черчи намали на 1:2. Няколко минути преди края Юве можеше да стигне до нов гол, след като получиха право да изпълнят дузпа. Нестандарното решение Лихтщайнер да изпълни наказателния удар обаче не бе оправдано и той пропусна. В крайна сметка Юве стигна до успеха и след последния съдийски сигнал започнаха празненствата за титлата.

  Сподели
803