Алегри намекна, че ще откаже на Арсенал


Н. Гавазов

Алегри намекна, че ще откаже на Арсенал

Независимо от примамливия вариант за работа в Арсенал, наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри е готов да остане в торинския клуб. В сряда вечер Ювентус спечели Купата на Италия, разгромявайки Милан с 4:0. През този уикенд "бианконерите" пък трябва да оформят и шампионската титла в Серия А, което се случва за четвърти път при Масимилиано.

Успехите и доверието от страна на босовете на клуба не оставят на Алегри друг избор, освен да остане в Ювентус за още един сезон. Независимо от възможността да работи с Арсенал и изкушението да опита своите сили в най-конкурентното и популярно първенство на планетата, всички мисли на италианския специалист са свързани със "Старата дама".

"Ние трябва да оформим титлата, а през следващата година да се преборим за поредното Скудето. Моят контракт продължава да действа, за това в края на сезона ще се срещнем с ръководството на клуба и ще обсъдим плановете за бъдещето.

Нужно е да се разбере по какъв начин можем да се подобрим, защото никак не е лесно всяка година да се защитава титлата. Освен това искам да построя отбор, който да може да побеждава във всички турнири", заяви Алегри.

Напомняме, че по-рано авторитетното издание Sky Sports съобщи, че "артилеристите" са определили двата най-предпочитани кандидата за ролята на наследници на Арсен Венгер: Алегри и бившият наставник на Барселона Луис Енрике. Съобщаваше се, че с търсенето на нов мениджър се занимават тримата директори на клуба в лицето на Иван Газидис, Свен Мислинтат и Раул Санлехи, като Газидис е поддръжник на варианта с назначаването на Микел Артета, а Мислинтат отдава своите предпочитания към немски специалист. Бе лансиран и вариантът с Желко Бувач, който е дясната ръка на Юрген Клоп в Ливърпул, но това отпадна в последствие.

По-късно се разбра, че назначаването на Енрике е съпроводено с трудности от финансов характер, защото Луис иска да получава на новото работно място по 15 милиона паунда на година. Това категорично не устройва управата на Арсенал, още повече, че испанецът настоява за голяма независимост, което клубът иска да избегне.

Цялата тази ситуация означава, че "артилеристите" ще насочат своето внимание към други кандидати, като вариантът с назначаването на немски специалист за мениджър на отбора става все по-реалистичен.

  Сподели
695