Палота: Хенри мислеше, че надплаща за Салах. Обещах му, че ще платя обадя


Н. Гавазов

Палота: Хенри мислеше, че надплаща за Салах. Обещах му, че ще платя обадя

Президентът на Рома Джеймс Палота разказа как е обсъждал трансфера на Мохамед Салах със собственика на Ливърпул Джон Хенри. През миналото лято мърсисайдският клуб обнови своя трансферен рекорд, заплащайки на Рома за Салах около 37 милиона паунда. Тази инвестиция се оказа повече от успешна и Мохамед, когото Юрген Клоп премести в линията на нападението, успя да вкара 41 гола. Босът на "вълците" разказа за част от процеса.

- Разбира се, когато сега гледате на тази сделка, може да кажете, че покупката на Салах за 42 милиона евро е изгодна покупка. Проблемът е в това, че когато дойде Мончи, Салах искаше да си тръгне. На него му оставаше година от договора и през следващия сезон можехме да останем с празни ръце.

Той искаше да се върне във Висшата лига и да се докаже, което успя да направи. Не мога да кажа нещо повече, освен това, че никой друг освен Ливърпул не отправи предложение, което бе близко до тази сума.

- Обсъждахте ли с Хенри сделката?

- Той малко се съмняваше и мислеше, че Ливърпул е надплатил. Аз му обещах, че ще платя обяда му.

- Изненадан ли сте от играта на Салах през този сезон?

- Ако трябва да бъде откровен, да. Ние го използвахме не така, както го прави Ливърпул. Те намериха най-добрия способ. Ние го използвахме като крило, при нас в центъра на нападението е Джеко, който вкара 36 гола, така че имахме нападател, който разкъса лигата. Ливърпул го използва по-близо до центъра на нападението.

Когато говоря, че съм изненадан, аз имам в предвид неговата реализация. Когато той бе в Рома, той бе разочарован от това, че не реализира положенията си, както той прави това сега: струва ми се, че топката вече е в мрежата, когато топката попадне в него.

Може би вратите са по-големи във Висшата лига? Невероятно е да виждам това, всеки път, когато той вкарва, аз си казвам: "Боже мой!", заяви Палота.

  Сподели
339