Сари: Накарахме Ювентус да играе на контраатаки в Торино


Н. Гавазов

Сари: Накарахме Ювентус да играе на контраатаки в Торино

Старши-треньорът на Наполи Маурицио Сари сподели мнение за срещата с Ювентус от 34-я кръг на Серия А, която неаполитанци спечелиха с 1:0 и върнаха интригата в борбата за титлата, доближавайки се на точка от лидера в лицето на снощния съперник.

"Наполи проведе безупречен дуел? Не, ако можехме още повече да отблъснем играта от своята врата, тогава можехме и по-рано да решим изхода на мача. Да дойдеш в Торино и да накараш Ювентус да играе на контраатаки е трудно за всеки. Факт е, че не позволихме на съперника да създаде нито едно опасно положение, с изключение на статичните ситуации. За това може да се каже, че победата е закономерен изход от този двубой", заяви Сари.

"Вярвам ли в Скудетото? Към момента просто получавам удоволствие. Успяхме да направим щастливи такива великолепни фенове като нашите. Но към момента Ювентус се намира на първо място в таблицата за класиране. За това нищо не се е променило. Ние продължаваме да мислим за двубоя, който ни чака във Флоренция. Много са малко шансовете за изпреварване на Ювентус", каза още треньорът.

"Винаги е трудно и великолепно да изтръгнеш победата в Торино. Ювентус е флагман на италианския футбол, всички искат да победят този отбор. Ето защо за нас този успех е много удовлетворителен", добави специалистът.

"Няма как да планираме победите, само можем да продължим да растем. Щастливи сме от успехите на Наполи, отборът наистина расте, в това отношение и на характера, така че аз съм доволен. Да дойдеш на "Ювентус Стейдиъм" и да видиш как играе отборът... това е знак, че в него има големи личности", продължава Маирицио.

Специалистът коментира и ситуацията, когато показа среден пръст към една от трибуните с фенове на Ювентус.  

"На кого показах своя жест? Това не бе по адрес на феновете на Юве, аз просто отговорих на тези, които обиждаха неаполитанците. Никога не бих си позволил да обидя привържениците на Ювентус, в хотела бях с техните фенове и с тях се смеехме и шегувахме", завърши треньорът.

  Сподели
127