Алегри: Наполи заслужава похвали


Н. Гавазов

Алегри: Наполи заслужава похвали

Макс Алегри неохотно призна, че Наполи  "заслужава похвала" за победата му в Торино, но Ювентус "все още е на първо място и има предимството."  "Бианконерите" излязоха в снощния мач със състава, който победи Наполи с резултат 1:0 на "Сао Пауло", с изключение на контузия Матия Де Шильо, както и без  Джорджо Киелини, който игра само десет минути заради мускулен проблем. Независимо от това, "бианконерите" като че ли бяха склонни да оставят инициативата на гостите и да играят за равен, но в крайна сметка бяха наказани - в последната минута Калида Кулибали вкара с глава след центриране на Хосе Мария Кайехон. По този начин лидерството на  Ювентус в таблицата вече е сведено само до една точка, а торинци имат по-труден календар, гостувайки на Интер и Рома.

"Това беше една ужасна игра от страна на двата отбора. На практика, янамше удари към двете врати. Имахме някои трудности, но ние трябваше да доведем нещата до край с по-внимателна игра, а не да дадем възможност да отбележат гол", заяви Алегри.

"Всичко може да се случи в следващите кръгове. Сега имаме почивен ден, след това трябва да се подготвим за това, което според мен наистина ще е решаващ мач - срещата с Интер. Ние все още сме на върха в таблицата, ние все още имаме предимство. Остават четири мача, два у дома о два навън, така че ще видим какво ще се случи", каза още специалистът.

Наполи заслужава признание за победата, но те нямаха почти никакъв шансове. Те трябваше да спечелят, а ние трябваше да спечелим или да не загубим. Имаме още едно предимство, тъй като головата разлика е в наша полза. Трябва да забравим за този мач, да се подготвим за следващия, и това ще бъде много важно за всички нас. Наполи преуспя в днешния мач, ние по-малко контролирахме топката. Казах на момчетата, че трябва да се отървем от това в рамките на няколко дни, защото мисля, че срещата срещу Интер ще бъде решаваща през този сезон", продължава Алегри.

Според статистиката, за първи път през сезона Ювентус не успя да отправи нито един удар в очертанията на противниковата врата.

"Не знам дали това е най-лошото представяне на Юве през сезона, не е нужно да се играе добре през цялото време ... Не е лесно да побеждаваш във всеки мач и мисля, че надпреварата за титлата ще остане отворена до 20 май. Във футбола  нищо не можете да приемете за даденост", допълни наставникът на шампионите.

Пауло Дибала бе заменен от Хуан Куадрадо след поредното разочароващо представяне.

"Аз замених Дибала защото имах нужда от повече внимание и физическа сила на фланговете.  Затова Марио Манджукич влезе. Наполи заслужава известно признание.  Те запазиха притежанието на топката, тъй като са добри в това, а ние не бяхме толкова остри, както обикновено. Те заслужават признание, но сега  трябва да се съсредоточим върху следващия мач", завърши Алегри.

  Сподели
124