Гатузо: Повтаряме своите грешки


Н. Гавазов

Гатузо: Повтаряме своите грешки

Старши-треньорът на Милан Дженаро Гатузо коментира равенството 1:1 в мача с Торино от 33-я кръг на Серия А. Както е известно, "росонерите" поведоха с гол на Джакомо Бонавентура още в 9-та минута, но не само, че не успяха да развият успеха си, но получиха попадение във вратата си в средата на втората част.

"Изглеждахме изморени в последните 20-25 минути, трябваше по-рано да затворим мача. С този проблем се сблъскваме постоянно, не се случва за първи път. Същото се отнася и до опеката на съперниците при статичните положения. Но истината е, че Торино си заслужи точката. Те дори можеха да спечелят двубоя, впрочем, както и ние след удара на Абате", заяви Гатузо.

"Трябва да разберем в какво можем да прибавим, за да печелим такива мачове, защото през този сезон загубихме много точки в подобни ситуации. Истината е, че сега малко вкарваме, но аз мисля, че в последните мачове, които завършихме наравно, ние играхме по-добре,отколкото в победните срещи преди няколко месеца", каза още треньорът.

"Нека не забравяме, че през последните години Милан често губеше такива двубои, за това трябва да сме доволни от взетата точка. Какво ни чака до края? Очаква ни истинска битка за Лига Европа и мисля, че тя ще се води до последния кръг. Освен това имаме и финал за Купата на Италия срещу Ювентус, което е още едно голямо изпитание", завърши Гатузо.

Напомняме, че наскоро Милан обяви за продължение на контракта си с Дженаро, който оглави тима през ноември 2017 година. Според пресслужбата на клуба, новото съглашение е до 30 юни 2021 година. Други подробности не се съобщават, но по-рано се твърдеше, че заплатата на наставника по новия договор ще е 2 милиона евро на година плюс бонуси.

"Благодарен съм за дадената възможност. Без Марко Фасоне и Масимилиано Мирабели нямаше да бъда тук. Получих тази възможност и съм щастлив да бъда треньор на толкова голям клуб като Милан. Благодаря на моите футболисти и колеги и благодаря за доверието. Надявам се, че ще върнем Милан на върха съвсем скоро", каза тогава Дженаро.

  Сподели
103