Гатузо: Много е важно, че накарахме Наполи да тича 90 минути


Н. Гавазов

Гатузо: Много е важно, че накарахме Наполи да тича 90 минути

Старши-треньорът на Милан Дженаро Гатузо сподели мнение за равенството 0:0 с Наполи в домашен мач от 32-я кръг на Серия А. Както е известно, срещата на "Сан Сиро" премина при поделено надмощие, но и двамата вратари Джанлуиджи Донарума и Хосе Рейна нямаха чак толкова много работа. За 90 минути двата тима отправиха общо пет точни удара. Вместо това имаше много битка и повече нерви от футболистите, които в крайна сметка се отразиха на качеството на играта. Заключението е, че това е "самоубийствен" резултат и за двата отбора, тъй като значително намалява шансовете на домакините да се преборят за някое от челните места, както и шансовете на Наполи да стане шампион.

"Нашият отбор заслужи тази точка. Трябва да бъдем удовлетворени от това, с какво себераздаване играха момчетата. Срещу Наполи е много важно да не допуснеш грепка и максимално да покриеш свободните зони", заяви Гатузо.

"На мен много ми хареса това, с какъв характер игра Милан. Мисля, че тази среща ще ни помогне да вдигнем летвата. Ако искаме да станем силен отбор, тогава трябва да играем по-добре. Но вече е приятно да се види, че момчетата играят с такъв характер и нищо не позволяват на Наполи, карайки съперника си постоянно да тича 90 минути", добави специалистът.

"Донарума? Той не бива да мисли за това, коя топка е спрял. Той винаги извършва добри спасявания. В този мач Джиджо успя да даде спокойствие на отбраната, играейки с голяма надеждност. Ние трябва да продължаваме своя път, тъй като в отбора има много млади момчета", продължава треньорът.

"Защо постоянно се опитвахме да пробием чрез ниски подавания? Защото ни трябват високи футболисти с отличен удар с глава, когато срещу теб ума звяр като Кулибали. Освен това е важно да накараш Наполи да тича, защото в противен случай съперникът ще прави това с нас.Рейна? Най-важното е, че Донарума игра добре. Ако Рейна дойде, тогава ще го приемем с разтворени обятия.

Шампионска лига? Ще наблюдаваме конкурентите си докато имаме шансове, но трябва да вземем много точки. Към момента отборът е далече от Юве и Наполи, но ние сме на верния път", заяви Гатузо.

  Сподели
117