Индзаги: Имаме намерение да се борим до последно


Н. Гавазов

Индзаги: Имаме намерение да се борим до последно

Старши-треньорът на Лацио Симоне Индзаги сподели мнение за мача с Рома от 32-я кръг на Серия А. Както е известно, двата отбора не само, че не успяха да си победят, но и не можаха да си вкарат гол и по този начин римското дерби завърши при нулево равенство.

"Бих искал да поздравя своите момчета, те играят отлично. Ние успяхме да реагираме на отпадането си от Лига Европа. Лацио действаше блестящо и напълно можеше да изтръгне победата. Когато останахме с намален състав, напълно естествено е да започнеш да страдаш. Но до този момент Рома не ни създаваше проблеми, а ние се борехме до самия край", заяви Индзаги.

"Провалът в четвъртък бе голямо петно на напия сезон, но той няма как да отхвърли тези осем месеца сериозна работа, която свършихме. Помолих момчетата с цялата си душа да демонстрират това на терена. Лацио можеше да вземе трите точки, ако бяхме играли по-точно, а късметът бе на наша страна", каза още специалистът.

"Фелипе Андерсон? Той игра много добре. Трябваше да избера най-добрите към текущия момент. Ясно ми е, че Луис Алберто не е доволен от това, че остана на пейката. Андерсон проведе отлична игра.Този играч действа грамотно както като титуляр, така и влизайки като резерва", добави треньорът.

"Шампионска лига? Там ще сме не поканени гости, но не е случайност, че се намираме на такава висока позиция след 32 изиграни мача. Нашият отбор има намерение да се бори до последно в оставащите мачове. Преди началото на сезона нас даже не ни слагаха в челната седмица. о сега няма смисъл да губим време в разсъждения за това", продължава Индзаги.

"Следва мачът с Фиорентина? Сега този отбор се намира в отлична форма. Пиоли свърши голяма работа. Ние трябва да възстановим психическата си енергия, за да проведем сериозен мач. Лацио се движи към важни цели, така че имаме намерение да покажем максимума в оставащите шест мача", завърши наставникът на Лацио.

След този мач статуквото в горната част на таблицата за класиране се запази - Лацио запази третата си позиция с 61 точки, същият актив има и градският съперник Рома. Пети в подреждането е Интер с 60 пункта. До края на сезона остават шест двубоя.

  Сподели
141