Ди Франческо: Серия А не е Шампионска лига


Н. Гавазов

Ди Франческо: Серия А не е Шампионска лига

Старши-треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо сподели мнение за мача с Лацио от 32-я кръг на Серия А. Както е известно, двата отбора не само, че не успяха да си победят, но и не можаха да си вкарат гол и по този начин римското дерби завърши при нулево равенство.

"Какво бе това дерби? Това бе грозен мач, наложи се да правим промени в хода на мача, а след това нашият отбор започна да действа по-добре. Може би в някои моменти Лацио бе по-силен, но ние успяхме да вземем тази точка. През тази година много често нямаме късмет, удряме ту страничните, ту напречните греди", заяви Ди Франческо.

"В края можехме да играем по-добре, тъй като в този момент съперникът остана с десет човека. Трябваше да действаме с по-голям размах. Създавахме положения, но не бяхме толкова блестящи както ни се искаше. Трябва да кажа, че Лацио проведе добър мач от гледна точка на съсредоточеността си и раздаването", каза още специалистът.

"Защо в Серия А действаме иначе? Защото това не е Шампионска лига. Лацио действаше така, че не ни позволиха да демонстрираме привичния си футбол. Барселона на свой ред играе в този маниер, който помага на Рома да показва своите възможности. А в такива мачове като този ние имаме трудности", продължава наставникът на Рома.

"Впрочем, ако Бруно Перес бе вкарал своето положение, мачът щеше да се развие съвсем иначе. Искам Рома във всеки двубой да играе с едно и също настроение. Именно в това се състои ръстът. При всички случи този път бе трудно да искам повече от момчетата. Манолас? Той получи удар, след което почувства спазъм. И заради това го смених. Ел Шаарави? Той излезе в мача с добро настроение. Но от Стефан очаквам повече", завърши Ди Франческо.

След този мач статуквото в горната част на таблицата за класиране се запази - Лацио запази третата си позиция с 61 точки, същият актив има и градският съперник Рома. Пети в подреждането е Интер с 60 пункта. До края на сезона остават шест двубоя.

  Сподели
125