Джеко е щастлив, че е отказал на Челси през януари


Н. Гавазов

Джеко е щастлив, че е отказал на Челси през януари

Нападателят на Рома Един Джеко изрази радостта си от своето решение да откаже трансфер в Челси през януари и да остане в Рома. Известно е, че бившият играч на Манчестър Сити водеше преговори със "сините" през зимния трансферен прозорец. Според слуховете, шампионите на Висшата лига са предлагали на играча от националния отбор на Босна и Херцеговина значително увеличение на заплатата, но Един не успя да получи гаранции за игрово време, освен това страните не стигнаха до консенсус за продължителността на контракта.

Така или иначе Джеко остана в Рома, с който по-рано през седмицата отпразнува сензационна победа над Барселона с 3:0 в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига и се класира за полуфиналите на турнира.

32-годишният футболист е щастлив, че Челси не му е попречил това да се случи.

"Сега аз мога да играя на полуфинал. Това не бе лесно решение, но аз останах тук и много се радвам да бъда тук. Мисля, че клубът също се радва. Нека да не говорим за това. Парите нямат никакво значение", заяви Джеко.

"Победата над Барселона е най-доброто, което се случи с нас, но може би още по-доброто е пред нас. Резултат показва, че сме в състояние да играем срещу всеки отбор, а Барселона е много силен отбор. Вкарахме три гола, а можехме и още да отбележим. Никога не съм виждал Барселона да има такива трудности. Постоянно ги пресирахме, от първите минути", каза още нападателят.

Напомняме, че по-рано Джеко даде голямо интервю за The Guardian, в част от което призна, че му харесва отборът от "Стамфорд Бридж": "Челси е много добър отбор. Всяка седмица гледам мачове от Висшата лига, впечатлиха ме през миналата година. Конте ги изведе на друго ниво, добави италиански колорит. Приятно е да се гледа тяхната игра, нито един отбор не може да разчита на лека победа на "Стамфорд Бридж". Челси е претендент за спечелване на Шампионска лига".

  Сподели
110