Индзаги: Успяхме да покажем своите качества


Н. Гавазов

Индзаги: Успяхме да покажем своите качества

Старши-треньорът на Лацио Симоне Индзаги коментира представянето на своите възпитаници при гостуването на Удинезе от 31-я кръг на Серия А. Напомняме, че римляните постигнаха победа с 2:1 и се изкачиха на трета позиция в класирането.

"Моите момчета играха отлично. Отборът вярваше в своите сили даже тогава, когато Удинезе тръгна напред. Ние успяхме да преобърнем резултата, а след почивката вече управлявахме постигнатото преимущество  без особени трудности. Лацио играе трудно навън, но успяхме да покажем своите качества. Отборът добре проведе второто полувреме, независимо от това, че Удиензе се опитваше да атакува с напор", заяви Индзаги.

"Луис Алберто, Милинкович и Андерсон заедно? Мисля, че с Пароло или Мурджиа ще може по-качествено да действа в отбранителната фаза. Но в  този мач всички момчета се жертваха, играха качествено, хвърлиха много сили. Реших да заменя Луис Алберто  едва след  като попадна под заплаха за наказание", каза още специалистът.

"Как имам намерение да управлявам състава в близките двубои? Нас ни чакат два много важни мача, но сега ние мислим само за Залцбург. Ще играем срещу много организиран отбор, който много се движи. Ще видим как ще се възстановят момчетата за тази среща. Ще избера най-добрия състав без мисли за наближаващото римско дерби, тъй като дадохме много жертви, за да се доберем до този стадий на Лига Европа. А вече от петък ще започнем да мислим за дербито", добави наставникът на "орлите".

"Лулич? Той получи удар и аз веднага пратих Патрик да загрява. След почивката реших да го заменя, но ми се струва, че няма някакви проблеми. Лукаку? Ние ще се постараем да го възстановим за близките мачове", продължава специалистът.

"Дербито? То ще бъде фантастично, но сега трябва да се съсредоточим върху Залцбург. Лятото загубихме важни играчи, но аз прекрасно знаех, че новите са способни да ни помогнат. И редица други момчета, които вече бяха в отбора, успяха да се изкачат на ново ниво, както в случая с Луис Алберто", завърши Индзаги.

  Сподели
118