Сари: За щастие, краят на срещата се разви според логиката


Н. Гавазов

Сари: За щастие, краят на срещата се разви според логиката

Старши-треньорът на Наполи Маурицио Сари сподели впечатленията си след домакинската победа с 2:1 над Киево в мач от 31-я кръг на Серия А.

"Успяхме да спечелим този мач, в който отборът повече от всякога заслужаваше успеха. Но до определен момент срещата изглеждаше омагьосана. Ние нанесохме 23 удара по вратата на съперника, веронци нанесоха само един. Нашите играчи извършиха 86 докосвания на топката в наказателното поле на Киево срещу пет на съперника. Ние пропиляхме множество положения, попадахме в очертанията на вратата. Отборът направи всичко, което бе по силите и, но голове така и паднаха. За щастие, към края на срещата всичко се разви според логиката", заяви Сари.

"Скудетото? Искаме да продължим да побеждаваме в отделните моменти. Този път успяхме да победим, независимо от тоталната липса на късмет и несправедливост в хода на мача. Всеки път, когато излизаме на терена, Наполи се стреми към победа, независимо какъв е съперникът. Не е лесно да играеш в горещо време, но този път се получи, което е добър знак, който говори за добра готовност на тима. Щастлив съм за нашите тифози. Стадионът отлично ни подкрепяше", каза още специалистът.

"Инсиние действаше нервно? На мен ми се струва, че той проведе много качествен мач. Сега отборът се намира в такава ситуация, в която допускаме много грешки пред вражеската врата. Наполи създава огромно количество голови положения,но последният удар или последен пас през всичкото време се оказваше грешен. Но такива неща се случват в хода на толкова дълъг шампионат", смята наставникът на Наполи.

"Много брак в реализацията на положенията? Най-важното е да продължаваме да ги създаваме. На мен ми достава голямо удоволствие, че този път головете бяха дело на Милик и Диара. Това помага по-добре да разбера, колко фатално за нашия отбор се оказа тежката травма, която полският футболист получи два пъти за последните два сезона. Що се отнася до Диара, то след първия успешен сезон през тази година при него имаше трудности, но аз нямах съмнения, че този път той ще проведе голям мач.

Колко съм удовлетворен? Много съм удовлетворен, тъй като успяхме да зарадваме феновете, които напълниха трибуните на стадиона в мач срещу отбор, в който нямаше големи имена", завърши Сари.

  Сподели
97