Спалети: Не заслужавахме загубата


Н. Гавазов

Спалети: Не заслужавахме загубата

Старши-треньорът на Интер Лучано Спалети даде коментар на поражението с 1:0 от Торино в мач от 31-я кръг на Серия А. Както е известно, след тази загуба "нерадзурите" напуснаха топ 4 и сега се намират на пето място, на точка от четвъртия Рома.

"Има моменти, когато при теб малко се получава, даже и много да се стараеш. В хода на мача се натрупаха множество малки епизоди, които в крайна сметка решиха изхода на мача. Като цяло, нашият отбор действаше добре и аз мисля, че не заслужавахме загубата. Жалко, че не успяхме да вземем поне една точка", заяви Спалети.

"Очевидно е, че този път Интер не по най-добрия начин контролираше топката, ние можехме да се разпореждаме по-качествено с нея. За съжаление, позволихме на съперника да проведе много остри контраатаки, а това стана причина да загубим много енергия", добави наставникът на "нерадзурите".

"Интер хвърли на вятъра втори добър шанс за спечелване на точки след дербито? Торино не е лесен съперник, особено когато нещата не се развиват при теб", каза още Лучано.

"Какво може да се направи с това, че отборът не се представи по най-добрия начин? Над всички аспекти може да се работи. Трудно е от движение да се анализира всичко", споделя треньорът.

"Защо Рафиня не започна като титуляр? Всеки може да говори каквото си поиска. Истината е в това, че той не е играл постоянно в продължение на две години, а тази седмица имаме три мача. И ми се струва, че в него се натрупа умора. Но както казах, всеки може да тълкува решенията ми както си поиска", продължава Спалети.

"Борха? Той игра, защото се намираше в добра форма, а също така, защото добре се представи в миналия мач. Този път той действаше качествено. Интензивният график? Сега точките са два пъти по-ценни, защото когато ти не постигаш и един положителен резултат, тогава трябва силно да реагираш и да се опиташ да спечелиш следващата среща. Конкурентите уверено се движат напред", завърши специалистът.

  Сподели
118