Гатузо: Нивото на нашата мотивация няма да се промени


Н. Гавазов

Гатузо: Нивото на нашата мотивация няма да се промени

Старши-треньорът на Милан Дженаро Гатузо коментира равенството в мача със Сасуоло в рамките на 31-я кръг на Серия А. След тази среща "росонерите" заемат 6-то място в таблицата за класиране на италианския елит, на осем точки от четвъртия Рома.

"През първото полувреме създадохме много положения за гол, но действахме без нужния напор. Отборът нанесе много удари към вратата. В този смисъл в мача не стоеше въпросът дали на терена има един или двама наши нападатели. На Милан не му провървя, но трябва да признаем, че ние можехме и да загубим", заяви Гатузо.

"Физическото състояние? Много лесно ще е да намерим алиби за днешния мач именно в това. Ясно е, че отборът изпитва определена умора. Липсваше ни спортна злоба при завършването на атаките. През второто полувреме се опитвахме да играем по схема 3-3-4, но винаги е трудно да направиш нещо, когато не си го тествал. Имаше много лутане, за което аз съм отговорен", каза още специалистът.

"Нападението? Проблемът не е само в нападателите. Нашият отбор нанесе по вратата на Сасуоло 21 удара, но топката просто не искаше да влиза във вратата. Разбира се, аз също виждам, че Милан сега не блести, но това е нормално. Но не искам да правия никакви уговорки ан случилото се", добави треньорът.

"Кутроне? Той трябва да създава дълбочина на атаката и да разтяга редутите на съперника, но този път това не се получи при него.

Калинич? Нападателите живеят заради головете. Когато те вкарват, тогава получават нов заряд мотивация. Доволен съм от това, че той успя да вкара, но сега на първо място мисля за това, че изпуснахме добра възможност да останем в надпреварата за Шампионска лига", продължава Дженаро.

"Дали остава мотивация? Към момента нашата цел е попадане в Лига Европа и добре да се представим във финала за Купата на Италия. Нивото на нашата мотивация няма да се промени от това, че Шампионска лига се отдалечи", добави наставникът на "росонерите".

"Картонът на Бонучи? Не искам да обсъждам решенията на арбитрите. Щом съдията е показал картон, значи е имало причини. Не искам да създавам полемика. В неделя ще играем с тези, които са в наше разположение", завърши Гатузо.

  Сподели
111