Сересо отрече за интерес на Атлетико към Дибала


Н. Гавазов

Сересо отрече за интерес на Атлетико към Дибала

Президентът на Атлетико Енрике Сересо коментира появилите се информации, съгласно които испанският клуб е заинтересован от покупката на нападателя на Ювентус Пауло Дибала. По-рано се съобщаваше, че ръководството на Атлетико е започнало преговори с брата и агента на нападателя на Ювентус Пауло Дибала. Според информацията, в Атлетико виждат в Дибала заместник на Антоан Гризман, който много е вероятно да се окаже в Барселона през лятото. Съобщаваше се, че "дюшекчиите" не само са обсъдили с Густаво Дибала детайлите на бъдещата сделка, но са получили и предварително съгласие за преход, ако Гризман премине на "Камп Ноу". Източникът твърдеше, че контрактът на Дибала с Атлетико ще е за пет години, а стойността на сделката - 150 милиона евро.

Оказва се, че тази информация не отговаря на истината, а срещата между футболиста и старши-треньора на "дюшекчиите" е била случайна.

"Дибала е отличен футболист, но не се познавам с него. Само един път съм гледал мач с негово участие. Истина е, че Дибала се е срещнал със Симеоне в един ресторант. Но те са се срещнали само, за да се поздравят един друг. Нищо повече от това", заяви Сересо.

Напомняме, че по-рано Симеоне отрече за среща с Дибала, но след това призна, че е бил с компания, когато е видял сънародника си и е пожелал да го поздрави. Тогава Пауло отказа да коментира случилото се.

Освен това в италианската преса се появи информация, че Ювентус в близко време възнамерява да подпише ново съглашение със своя нападател Пауло Дибала. Според информацията, ако това се случи, то в контракта на 23-годишния аржентински футболист ще се появи опция за откупването му в размер на 230 милиона евро, която трябва да огради нападателя от вниманието на други клубове. Действащият договор между Дибала и Ювентус е до юни 2022 година. Нападателят дойде в Торино от Палермо през 2015 година за сумата от 32 милиона евро.

  Сподели
103