Алегри: Много пъти се замислях да напусна Ювентус


Н. Гавазов

Алегри: Много пъти се замислях да напусна Ювентус

Старши-треньорът на Ювентус Мсимилиано Алегри разказа за стремежа на отбора да спечели Шампионска лига, а също така призна, че много пъти се е замислял да напусне клуба.

"Трябва да завършим сезона колкото е възможно по-добре. Много пъти съм се замислял да напусна клуба, защото печелим много трофеи, но не можем да завоюваме заветната Шампионска лига. Но аз имам договор с Ювентус и съм щастлив да бъда тук", заяви Алегри.

Както е известно, вчера се появи поредната вълна от слухове около бъдещето на специалиста. Съобщаваше се, че веднага след домакинската загуба от Реал Мадрид в първия мач от четвъртфиналите на Шампионска лига, наставникът на "бианконерите" Масимилиано Алегри е уведомил клубната управа за намерението си да напусне Ювентус след края на този сезон. Това е накарало ръководството на "бианконерите" да планира сериозно преустройство на отбора. Твърди се, че вече е започнала работа по търсене на наследник на 50-годишния Алегри и един от кандидатите за това е Карло Анчелоти, който остана без работа след уволнението си от Байерн Мюнхен през септември миналата година. 58-годишният Анчелоти вече работи с Юве в периода 1999-2001 година, но най-големи успехи постигна след това с Милан, Челси, ПСЖ, Реал Мадрид и Байерн.

Напомняме, че по-рано Алегри съобщи, че следващото му работно място ще бъде зад пределите на Италия: "Планирам да се задържа в клубния футбол още пет или шест години. Определено ще се отправя зад граница, когато завърша работата си в Ювентус. Моят период в Италия завърши", което бе изтълкувано като намек, че специалистът ще се насочи към Острова. Според британски източници, това е намек от страна на Алегри, че е готов да поеме мениджърския пост на Челси.

Под ръководството на Алегри Ювентус два пъти се класира за финал в Шампионска лига. През 2015 година торинци загубиха с 3:1 от Барселона, а през 2017 година претърпяха поражение с 4:1 от Реал Мадрид.

  Сподели
111