Икарди: Наказателното поле е моят дом


Н. Гавазов

Икарди: Наказателното поле е моят дом

Лидерът на Интер Мауро Икарди разговаря с журналисти, пред които разказа за работата си и за своите мечти. Нападателят навърши 25 години през миналия месец, но вече има 103 гола в 100 мача за "нерадзурите".

"Наказателното поле е моят дом, чувствам се най-щастлив, когато се намирам там. Аз съм нападател и трябва да вкарвам голове. Това е моят дом", заяви Икарди.

"Дузпите са голяма отговорност, защото от моя гол зависи успеха на целия отбор. Свикнал съм да бъда под натиск, да гледам вратаря... много неща преминават през ума ти в този момент. Хубавото е, че не ми влияе случващото се около мен. Това много помага. Изучавам вратаря и обикновено чакам до последно", каза още нападателят.

"Дузпата в дербито с Милан бе много отговорна, тъй като в този момент много хора очакваха нашия гол, бе зрелищно да спечелим мача благодарение на моя гол. Ето защо си свалих фланелката и я показах на тълпата", добавя Икарди.

Лидерът на "нерадзурите" говори и за победата над Сампдория в началото на този месец, когато вкара четири гола, включително и един с пета.

"Веднага помислих за петата. Прехвърлих топката на десния крак и вкарах. На мен ми провървя, че тя влезе, защото гледайки повторението, аз видях, че Рафиня е съвсем сам, той чакаше подаване.

Подобрих се в много аспекти. Преди всичко съм повече спокоен на терена, отколкото в началото. Но никога не трябва да спираш да се учиш. На 25 години съм и мога да направя много повече. Винаги приемам съвети от своите съотборници и от треньорите.

Мечтата ми? Тя е да вкарам гол във финала на Шампионска лига или на Световното. Мачове, които са толкова важни, че ще останат в историята", завърши Икарди.

През този сезон Икарди записа участие в 24 мача на Интер, като във всичките започна като титуляр. за 2 101 минути на терена той вкара 22 гола и отдаде една асистенция.

  Сподели
172