Лацио се насочи към бивш играч на Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Лацио се насочи към бивш играч на Байерн Мюнхен

Лацио проведе среща със защитника на Щутгарт Холгер Бадщубер относно евентуален трансфер на играча през лятото, съобщава авторитетното италианско издание Gazzetta dello Sport. Контрактът на играча с "швабите" изтича през настъпващото лято и според информация на източника, римският клуб възнамерява да се възползва от този факт. Бадщубер отново иска да играе в Шампионска лига и е готов да разгледа вариантът с Лацио, ако отборът попадне в престижния турнир.

Към момента "орлите" заемат пето място в класирането на Серия А, изоставайки от Интер на една точка, но с мач повече от "нерадзурите". Именно поради това немецът не бърза с вземането на решение и възнамерява да изчака края на сезона и къде ще завърши италианският отбор.

Самият играч, коментирайки наскоро за интереса на Лацио, обърна внимание, че за римляните се състезаваше нападателят Мирослав Клозе, с когото той се намира в приятелски отношения. Холгер обаче отказа да съобщи за контакт с представители на Лацио.

"Привличат ме чуждите страни. В Лацио игра моят приятел Мирослав Клозе, който ми разказа, че се е чувствал много комфортно в Рим. На основата на това си изградих много добри впечатления от Лацио", заяви Бадщубер за Gazzetta dello Sport.

Защитникът играе за Щутгарт от миналото лято, след като пристигна от Байерн Мюнхен със свободен трансфер. Той бързо се адаптира на новото си работно място и веднага стана част от основния състав на "швабите".

През този сезон 31-годишният Бадщубер записа участие в 21 мача на своя тим, в които вкара два гола, а с добрата си игра помогна на Щутгарт да се подвизава в първата половина на таблицата за класиране.

 

  Сподели
103