Шкриняр: Надявам се, че Наполи ще спечели Скудетото


Н. Гавазов

Шкриняр: Надявам се, че Наполи ще спечели Скудетото

Защитникът на Интер Милан Шкриняр разказа за борбата за титлата между Ювентус и Наполи, а същ така за ситуацията в лагера на "нерадзурите". Както е известно, "бианконерите" са лидер в класирането на Серия А, но "партенопеите" са само на две точки от тима от Торино и по всичко изглежда, че надпреварата за Скудетото ще се води до самия край. Словакът обясни защо отдава своите предпочитания на отбора от Юга.

"Кой ще спечели титлата в Италия - Ювентус или Наполи? Надявам се това да е отборът от Неапол. Там играе моят приятел Марек Хамшик. На мен много ще ми хареса. Трябва да призная, че на мен много ми харесва Наполи, но знам, че няма да е лесно. Ювентус притежава силен характер, което му позволява да печели трудни мачове", заяви Шкриняр.

Бранителят говори и за целите пред Интер през този сезон.

"Сега Интер иска да направи всичко възможно в следващите си мачове, за да завърши в четворката и да попадне в Шампионска лига през следващия сезон. Лошо играхме в последните си мачове и в момента не сме толкова уверени в себе си. Трябва да съберем мислите си", обясни словакът.

Напомняме, че Интер се намира на четвърто място в класирането на Серия А с актив от 55 точки - една пред петия Лацио и на четири пункта от третия Рома.

"Моето бъдеще? Нищо не знам за заинтересованост от страна на други клубове. Към момента съм съсредоточен само върху Интер", уточни Шкриняр.

Напомняме, че 23-годишният словак пристигна в Милано от Сампдория през миналото лято.Той записа участие в 35 мача на "нарадзурите", като в 34 срещи започна като титуляр.

 

  Сподели
110