Фасоне: Милан стана отражение на Гатузо


Н. Гавазов

Фасоне: Милан стана отражение на Гатузо

Генералният директор на Милан Марко Фасоне заяви, че успешното представяне на отбора през последните месеци е свързано с това, че играчите са приели настройката на своя старши-треньор Дженаро Гатузо.

"Милан се измени, а това е заслуга на Гатузо. Независимо от определените трудности, отборът играе отличен футбол. Тимът пое от менталността на своя треньор, стана негово отражение, по тази причина ние виждаме друг подход в играта", заяви Фасоне.

След успешното представяне на Милан се появиха разговори за това, че ръководството възнамерява да продължи контракта си с Гатузо до 2020 година.

"Не се съмняваме в Рино, той доказа колко струва. Много сме открити с него. Съвсем скоро ще отделим време, за да седнем на масата и да обсъдим контракта", каза още босът.

Миланското дерби, което бе отменено заради смъртта на капитана на Фиорентина Давиде Астори, бе пренесено за 4 април от 18:30 часа българско време. Фасоне остана недоволен от това решение.

"Надявам се, че феновете ще влязат в положение и ще дойдат на стадиона. Ние искаме да видим достойна атмосфера в мача Милан - Интер. Интер се мотивира с това, че ги очаква труден двубой с Ювентус на 29 април. За това на тях им е удобно да играят на 4 април. Не искам да водя полемика, те направиха своя избор", каза още Фасоне.

 

  Сподели
428