Монтела: Станах изкупителна жертва в Милан


Н. Гавазов

Монтела: Станах изкупителна жертва в Милан

Старши-треньорът на Севиля Винченцо Монтела е на мнение, че е станал изкупителна жертва по време на работата си в Милан. Напомняме, че италианският специалист бе уволнен от поста старши-треньор на "росонерите" за неудовлетворителни резултати, независимо от това, че клубът похарчи 200 милиона евро за трансферна кампания.

"На нас, треньорите" се плаща, за да бъдем изкупителни жертви. Направих всичко възможно за успеха на Милан, но и допуснах няколко грешки. В отбора се появиха десет нови играча, които дойдоха от други лиги. Много от тях бяха без опит в международните мачове.

Тези футболисти никога не са допускали крупни победи и им бе необходимо време за адаптация, а от нас се искаха незабавни резултати. Мисля, че Милан трябваше да бъде по-търпелив. Именоо това казах на членовете на Бирда преди да си тръгна.

Националният на Италия? Това е мечта за всеки треньор. Не знам какво ще се случи, ако към мен се обърне Футболната федерация на Италия. Сега тренирам Севиля, имам още година до края на контракта си.

Ювентус? Не. Те имат великолепен треньор в лицето на Алегри, който ще бъде в отбора още известно време, тъй като прекрасно се справя със своите задачи", заяви Монтела.

 

  Сподели
111