Гатузо: Не крия, че искаме да попаднем в Шампионска лига


Н. Гавазов

Гатузо: Не крия, че искаме да попаднем в Шампионска лига

Старши-треньорът на Милан Дженаро Гатузо даде интервю в ефира на Radio Anch'io Sport, в което разказа за победата над Киево с 3:2 и целите пред отбора до края на сезона.

"Получи се труден мач, но аз очаквах това преди международната пауза, очакваха го и играчите. Освен това действахме много бавно, често грешахме. Обяснимо и не искам да отправям конкретни обвинения. Киево до последно ще се бори за оцеляването си и съм убеден, че ще даде битка на всеки отбор.

Що се отнася до нас, през последните месеци хвърлихме много сили. Спомнете си откъде започнахме и къде сме сега. Резултатите го доказват. Даже не мога да кажа лошо за представянето ни в Лига Европа. Допуснахме грешки в първия мач (Б.ред. с Арсенал), взехме си поуки и бяхме близо до обрат. За външни фактори няма да говоря и не търся оправдания, трябваше да реализираме положенията си и сега щяхме говорим за следващата фаза в турнира.

Няма да крия, че претендираме за попадане в Шампионска лига. А това означава, че равенства в мачовете до края не ни вършат работа. На тезгяха се намират 30 точки, вие се направете сметката колко са нужни за попадане в топ 4. Нашата задача е да спечелим всичките.

Но мислим от мач за мач. За това и тази пауза идва в добър момент. Футболистите ще получат възможност да възстановят силите си и да се мобилизират за решаващата част на сезона", заяви Гатузо.

 

  Сподели
185