Ювентус привлече пето ново попълнение


Н. Гавазов

Ювентус привлече пето ново попълнение

Ювентус продължава със своята активност на трансферния пазар след като привлякоха пети нов играч. Както стана известно днес, от Старата госпожа потвърдиха трансфера на защитника Марко Мота, който преминава в тима от Торино под наем за една година от Удинезе. В специално изявление от Ювентус обявиха, че сумата платена за футболиста е 1.25 милиона евро.

Мота прекара 18 месеца под наем в Рома и игра 21 пъти във всички турнири. 24-годишният футболист все още не е направил дебют в националния отбор на Италия. Мота се присъедини към групата нови играчи на Ювентус Симоне Пепе, Марко Сторари, Леонардо Бонучи и Хорхе Мартинес, и ще играе под наем за Юве до края на сезона, когато „бианконерите" ще имат възможността да го закупят.

„Марко Мота е футболист на Ювентус, след като се стигна до споразумение с Удинезе. Той тренира с отбора от събота, но от днес Мота официално е играч на Юве. Договорът на Мота е до края на сезона, с опция за откупуване на пълните му права", се казва в съобщението, разпространено от клуба.

 

  Сподели
162