В понеделник Рома става собственост на банка Уникредит


Н. Гавазов

В понеделник Рома става собственост на банка Уникредит

Утре, в понеделник в 12 часа местно време, ще се състои заключителното заседания на Арбитражния съд, което ще реши спора между банка „Уникредит" и компанията „Италпетрол", която е собственик на Рома. Резултатът от заседанието според експертите ще бъде само един - Рома, заедно с останалите активи на „Италпетрол" ще премине в ръцете на финансовата институция, в качеството на погасяване на 325 милионния дълг на компанията.

След това „Уникредит" ще разпродаде активите, след като босът на банката Алесандро Профуми, който е върл привърженик на Интер не желае да задържи отбора за себе си. Първоначално се смяташе, че сегашният президент Росела Сенси ще остане по време на преходния период на заеманата все още в момента длъжност, но самата тя заяви вчера, че не желае да бъде обикновен наемник и ще предаде поста на Джанпаоло Монтали, един от предишните директори на клуба.

Вера Сенси се срещна със секретаря на Съвета на Министрите на Италия Джани Лето. Предмет и резултат на разговора не е известен, но най-вероятно е разговаряно за бъдещето на Рома.

 

  Сподели
159