Гатузо: Това бе нощ на страдания


Н. Гавазов

Гатузо: Това бе нощ на страдания

Старши-треньорът на Милан Дженаро Гатузо сподели мнение за победата над Лацио в мач-реванш от полуфиналите на Купата на Италия. Напомняме, че срещата завърши при резултат 0:0 и победителят трябваше да бъде определен чрез изпълнение на дузпи, които бяха спечелени с 5:4 от "росонерите".

"Лацио е отбор, който е един от най-добрите по отбелязани голове в Европа. те съчетават прекрасна физическа подготовка и отлична техника. Добре работихме, за да им затворим пътя по създаване на положения. И самите ние можехме да вкараме, но можехме и да загубим. Това бе нощ на страдания.

Хората едва ли забелязват, но вече получаваме малко голове, защото се трудим много и целият отбор покрива празните зони. Знам, че понякога тренировките са много изтощителни, но усилията се отплащат в мачовете. Ние сме млад отбор и целта ни е да достигнем нивото, за което мечтаят феновете ни.

Аз съм много щастливо момче, което получава такава необикновена възможност. Ако имам шанс да остана в Милан, разбира се, тогава ще остана, защото това е мой дом. Ако не мога да остана, тогава ще имам друг опит", заяви Гатузо.

 

  Сподели
122