Милан на финал след дузпи срещу Лацио


В. Мухарски

Милан на финал след дузпи срещу Лацио

Милан се класира на финал за Купата на Италия, но това стана след изпълнение на дузпи. "Росонерите" елиминираха Лацио в полуфиналната среща-реванш, която се игра на "Олимпико". В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол, така както беше и на "Сан Сиро" в първия мач.

Като цяло двата тима имаха положения и в редовното време, но така и не успяха да стигнат до гол. В 18-ата минута бе интересно, тъй като Томас Стракоша парира силен удар на Сусо, а при добавката Кутроне удари гредата, но и реферът вдигна флага за засада. В края на първата част Донарума показа класа след удар на Имобиле.

В 55-ата минута Давиде Калабрия имаше отличен шанс да се разпише, но Стракоша спаси. В продълженията също имаше положения пред двете врати, но в крайна сметка всичко се реши при дузпите.

При 14-те дузпи по-здрави нерви показаха "росонерите", които имаха и късмета да бъдат крайни победители. Първоначално вратарите спасиха ударите на Родригес, Милинкович-Савич, Монтоливо и Лейва за 3:3. Малко след това Луис Фелипе стреля над гредата, а Романьоли прати топката в мрежата и с това момчетата на Дженаро Гатузо отиват на финала.

  Сподели
152