Алегри: Добре е, че съдията реши да отмени дузпата срещу нас


Н. Гавазов

Алегри: Добре е, че съдията реши да отмени дузпата срещу нас

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели впечатленията си от победата с 2:0 над Фиорентина в мач от 24-я кръг на Серия А, обръщайки внимание на решението на рефера да анулира дузпа срещу торинци. Напомняме, че през първото полувреме първоначално бе отсъдена дузпа за игра с ръка на Алекс Сандро, но решението бе отменено, след като на видеоповторението се видя, че Жил Диаш се намира в положение на засада.

"Не бе лесно да останем съсредоточени. Поздравявам своя отбор и Фиорентина с добрата игра. Започнахме нелошо, но в скоро време нашите играчи започнаха да чувстват натиск от страна на съперника. Няколко пъти рискувахме да получим гол и завършихме първото полувреме без заплаха на вратата на Фиорентина.

След почивката нещата се развиваха по-добре. Знаехме с какви трудности ще се сблъскаме, Фиорентина е млад отбор с качествени изпълнители.

В ситуацията с дузпата дълго чаках решението на арбитъра. Трябваше известно време, но за щастие, дузпата бе отменена, след което отборът игра по-добре в защита. Дали разбрах решението на рефера? Не съвсем, но мисля, че от самото начало имаше нарушение. С въвеждането на видеоповторенията съдиите станаха по внимателни при вземането на решения", заяви Алегри.

 

  Сподели
423