Юве взе своето срещу Фиорентина


В. Мухарски

Юве взе своето срещу Фиорентина

Ювентус записа успех с 2:0 при визитата си на Фиорентина в двубой от 24-ия кръг на Серия А. Благодарение на този си успех “бианконерите" се върнаха на върха в класирането, макар и временно. Лидерът преди старта на този кръг - Наполи приема утре Лацио и при успех може да си върне първото място.

Първото попадение тази вечер отбеляза Федерико Бернадески. Той бе точен с отлично изпълнение на пряк свободен удар в 55-ата минута и по този начин донесе трите точки на "Старата госпожа".

Преди това - в 18-ата минута се стигна до отсъждане на дузпа за Фиорентина заради игра с ръка на Джорджо Киелини в наказателното поле. Реферът обаче реши да ползва видеонаблюдение и след няколко минути отмени наказателния удар.

Като цяло "виолетовите" могат да съжаляват, че не стигнаха поне до точка, тъй като играха добре и имаха няколко добри възможности. Много интересно бе в 71-ата минута Буфон спаси тима си от попадение. Легендарният страж се изяви с важна намеса, след като изби топката с шпагат от краката на Киеза, който излезе очи в очи с него.

В 85-ата минута интригата приключи. Киелини даде страхотен пас към Игуаин, който излезе сам срещу вратаря и прати топката във вратата, фиксирайки крайния резултат.

  Сподели
170