След пет години Бреша се завърна в Серия А


Н. Гавазов

След пет години Бреша се завърна в Серия А

Отборът на Бреша се завърна отново в елита на италианския футбол, след като спечели баража с Торино. Първата среща в Торино завърши наравно 0:0, а в реванша Бреша се наложи с 2:1. Срещата започна много нервно и за двата отбора и така продължи до самия край на мача - твърди единоборства и груба игра, най-вече от страна на гостите. По-добрият отбор обаче беше този на Бреша, които установиха териториално и игрово надмощие и не изпуснаха инициативата през целия мач.

Домакините поведоха в резултата в 34-та минута с гол на Давиде Посанцини, а в 67-та минута Андреа Карачоло удвои преднината, реализирайки точно дузпа.

В 69 минута Амброзино от гостите бе изгонен с директен червен картон, което предопредели съдбата на Торино. Въпреки това, гостите стигнаха до гол четири минути преди края на редовното време с попадение на влезлия като резерва Рашид Арма.

Интересна ситуация се получи в самият край на срещата. Главният съдия даде петминутно продължение, в което влезлият на мястото на Пестрин в 90 минута Апима Барусо от Торино бе изгонен за груба игра минута преди да свърши допълнителното време.

Така след петгодишно отсъствие Бреша се завърна в Серия А, заедно със спечелилите директна промоция Лече и Чезена.

 

  Сподели
202