Милан вади най-малко 25 милиона паунда за Адебайор


.

Милан вади най-малко 25 милиона паунда за Адебайор

Италианският гранд Милан е насочил вниманието си за нов нападател към Емануел Адебайор от Манчестър Сити. Според Mail on Sunday, ръководството на "росонерите" е готово да извади повече от 25 милиона паунда, за да си осигури услугите на топстрелеца на "гражданите". Манчестър Сити пък проявяваше сериозен интерес към младата звезда на Милан Алешандре Пато, но мераците на английския тим към бразилският нападател моментално бяха охладени от Адриано Галиани.

26-годишният футболист издържа един труден сезон, в който той трябваше да преживее терористичната атака към автобуса на националния отбор на Того, която доведе и до няколко загинали. Това се случи в Ангола, където Адебайор и неговите съотборници трябваше да вземат участие в турнира за Купата на Африканските нации, но след трагичния инцидент се оттеглиха. Дори и това обаче не попречи на бившият нападател на Арсенал да вкара 14 гола в 26 мача за Манчестър Сити.

Днес Mail on Sunday излезе с инфрмация, че италианският гранд Милан проявява сериозен интерес към тогоанеца и "росонерите" дори са готови да платят най-малко 25 милиона паунда за него, като това е цената, която "гражданите" платиха на Арсенал, за да може Адебайор да акостира на "Ийстлендс" през август.

Междувременно се появиха слухове, които твърдят, че наскоро мениджърът на "небесно-сините" Роберто Манчини е искал да привлече високия нападател Никола Жигич като вероятен заместник на Адебайор, но друг английски клиб, този на Бирмингам, изпревари италианският специалист за подписа на сръбския национал.

 

  Сподели
93