Кметът на Милано иска Интер и Милан да продължат да делят Сан Сиро


Н. Гавазов

Кметът на Милано иска Интер и Милан да продължат да делят Сан Сиро

Кметът на Милан Джузепе Сала отбеляза, че ще се постарае да убеди Милан и Интер да продължат да делят стадион "Сан Сиро", който е една от най-големите забележителности на Милано.

"Разбирам, че в главите на всеки ръководител на клуба формулата "построй собствен стадион = успех" има смисъл, но Милан може да предложи друг вариант. Ювентус построи своя стадион заради редица обстоятелства, които е трудно да бъдат повторени. Но е сегашния икономически климат е трудно да се мисли за строеж на нов стадион", зааяви Сала.

"Жителите на Милано много обичат "Сан Сиро", който е един от най-красивите стадиони на света. Хората, които пристигат в Мадрид, посещават "Сантяго Бернабеу", трябва да разберете това. "Сан Сиро" е важен ресурс за град Милано. Ние можем да направим още по-голям музей от съществуващия сега и да привлечем повече посетители. Ако там са наградите на Милан и Интер, това ще стане най-добрата почетна стена в света. Не мога да позволя това да изчезне. След празника ще се срещна с представители на Интер и Милан, за да си поговорим за стадиона", каза още кметът.

 

  Сподели
170