Палота: В Милан са си загубили ума


Н. Гавазов

Палота: В Милан са си загубили ума

Президентът на Рома Джеймс Палота подложи на критика трансферната политика на Милан, който през това лято закупи 10 нови футболисти и към момента похарчи 210 милиона евро за подсилване. Според американския бизнесмен, "росонерите" не се държат рационално и вероятно ще се сблъскат с проблеми в бъдеще.

"Заради правилата на финансовия феърплей при нас в клуба е истински бардак. Да, имаме пример, след като разчистихме всичко, което бе останало от старото ръководство. А сега се опитвам да приложа това правило към Милан и просто не разбирам какво се случва. В това нещо няма никакъв смисъл! Отначало собствениците нямаха пари, за да купят клуба, след това взеха кредит от почти 300 милиона евро под много висока лихва от мои познати в Лондон. Сега те харчат или в краен случай правят някои авансови плащания, но в края на краищата те ще трябва да платят тези разходи", заяви Палота.

"Говорят, че всичко това е заради класиране в Шампионска лига, но това няма да е достатъчно. Когато разходите по заплати не са равни на доходите. Не знам какво се случва. Милан е единственият клуб в Серия А, който си е загубил ума! Може би те имат някакъв грандиозен бизнес план, който ние все пак ще видим, но останалите клубове се държат по-рационално. Моля някой да ми обясни случващото се, защото аз не мога да го разбера", добави босът.

 

  Сподели
362