Станаха известни всички подробности около ситуацията с Бонучи


Н. Гавазов

Станаха известни всички подробности около ситуацията с Бонучи

Основният централен защитник на Ювентус Леонардо Бонучи ще продължи кариерата си в Милан. Слуховете за преговорите за италианския национал се появиха вчера сутринта, а към вечерта всички водещи италиански медии разтръбиха за скорошен трансфер на Бонучи в лагера на "росонерите". Сега става ясно, че късно снощи, около полунощ българско време е завършила срещата между представители на Милан и агент Алесандро Лучи, който представлява интересите на Леонардо.

Съобщава се, че 30-годишният защитник ще получава по 6.5 милиона евро на година - това е най-голямата заплата в Милан и е с 500 000 евро повече, отколкото играчът получава в Ювентус.

Що се отнася до договореността между клубовете, тя също е постигната. Вчера по обед Милан е изразил желание в сделката да бъде включен Матиа Де Шильо, но Ювентус е отказал това. Към вечерта страните са стигнали до решението, че преходите на Бонучи и Де Шильо ще бъдат две различни сделки, като Леонардо ще дойде в Милан първи, а трансферът на Матиа ще стане след 2-3 дни.

Стойността на сделката по Бонучи ще е 40 милиона евро.

Напомняме, че Леонардо играе за Ювентус от 2010 година. С фланелката на торинци той изигра 319 мача, в които вкара 22 гола.

Според източници от "кухнята" на шампионите, Ювентус се е съгласил на продажбата на Бонучи само заради конфликта на играча с Масимилиано Алегри. "Бианконерите" никога не са се съмнявали в техническите характеристики на Леонардо, но заради запазване на добрата атмосфера в съблекалнята клубът е преценил, че е по-добре да се раздели с футболиста.

 

102