Фасоне: На ден-два сме от новия договор на Донарума


Н. Гавазов

Фасоне: На ден-два сме от новия договор на Донарума

Генералният директор на Милан Маркио Фасоне потвърди, че клубът е много близо до продължаване на договора с вратаря Джанлуиджи Донарума.

"Вече казах, че вратите на Милан ще бъдат отворени, ако Донарума размисли. Той размисли и на мен ми се струва, че ние сме много близо към сделка с играча и неговото семейство, макар че не искаме да правим други компромиси. Мисля, че сме на ден-два от вземане на решения, които зависят от футболиста", заяви Фасоне.

"Впрочем, такива решение никога не се вземат само от играчите. Има агенти, в нашия случай става дума за много талантлив агент, който има собствени идеи и убеждения, които са малко далече от нашите. Докато не ми дадат други указания, аз водя преговори с Райола, с когото общувам по няколко пъти на ден. Това е крупна сделка, включваща в себе си компенсации, обезщетения, комисионни, лихви от бъдещи продажби на играча. Донарума е един от най-добрите вратари в света, за това неговото заминаване като свободен агент през следващото лято ще е голяма загуба. Именно за това ние възобновихме преговорите", каза още функционерът.

 

  Сподели
302