Ди Франческо: За Тоти и за пътя към успеха


Н. Гавазов

Ди Франческо: За Тоти и за пътя към успеха

Старши-треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо заяви, че бившият нападател на отбора Франческо Тоти ще остане на работя в структурата на столичния клуб.

"Почти сигурно е, че Тоти ще стане наш директор. Неотдавна говорихме и освен рова, каква роля той ще избере за себе си, аз много ще се радвам да усещам неговото присъствие до нас, неговото допълнително влияние. Задачата ми е да тренирам отбора, но Франческо превъзходно познава цялата обстановка в Рома, затова той ще бъде свързващото звено между мен и момчетата, с които не се познавам достатъчно добре", заяви Ди Франческо.

"Нашият единствен правилен път към завръщането на върха е постоянната работа. Ще се постарая да предам своята философия за футбола, но на първо място искам да създам сплотена група: клуб, играчи и отбор. Трябва да се сплотим, за да получим позитивна картина, макар че е очевидно, че всичко зависи от нашите резултати", каза още треньорът.

"Силата се състои в това да не се пада по време на трудностите. Вече имах щастието да спечеля Скудетото с Рома. Имахме забележителен колектив и прекрасна атмосфера, сега е нужно да създадем същите условия, за да имаме силен отбор", завърши Ди Франческо.

 

  Сподели
166