Райола: Милан сам загуби Донарума


Н. Гавазов

Райола: Милан сам загуби Донарума

Агентът Мино Райола коментира ситуацията с вратаря на Милан Джанлуиджи Донарума. Напомняме, че стражът отказа да продължи договора си, който изтича през лятото на 2018 година, въпреки че "росонерите" предложиха на Донарума заплата от 4.5 милиона евро на сезон и петгодишен контракт, което го поставяше в топ 5 по заплати в Серия А.

Вчера Райола даде специална закрита пресконференция, на която коментира случващото се.

"Ние взехме решение да не продължаваме контракта си с клуба. Работата не е в парите. заплашваха ни. Заплашваха семейството на Донарума, така че него го плашеше не само отсъствието на игрова практика. Невъзможно е да задържиш играч, заплашвайки го. Ситуацията стана враждебна и заплашителна, така че нямахме друг избор. Казваха ни, че той няма да играе повече, имаше дори смъртни заплахи. Няма как да задържиш един играч по подобен начин. Сега има реален шанс той да пропусне цяла година", заяви Райола.

"Никога не сме говорили за пари и клаузи, а само за това, кое ще е най-добро за Донарума. За финансови въпроси може да се говори само когато преговорите са завършени на 95%. Донарума бе готов да подпише нов договор, нямаше никакви съмнения в неговата съзнателност. Но нас ни заставяха да се откажем от общуване в сегашния свят. И в крайна сметка ни принудиха на тази крачка. Милан сам загуби Донарума, защото обстановката, която бе създадена, бе непоносима. Джиджи сам ми каза, че не вижда смисъл да продължава преговорите с хора, които го обиждат, нападат и заплашват. Например, имаше обиден плакат пред офисите на клуба, а смятам, че шефовете трябва да предпазват своите играчи и да махат подобни банери. Един клуб трябва да подкрепя и вдъхновява своите играчи, а не да ги заплашва", добави агентът.

"Донарума няма готово съглашение с някой клуб. Ювентус, Реал Мадрид и някои клубове му предлагаха да отиде при тях когато бе на 14 години. Ако той искаше да напусне, щеше вече да го е сторил. Мога да ви уверя, че не предстои скоростен трансфер. Всички знаят, че моите футболисти никога не си тръгват със свободни трансфери, така че нямаше нужда да се бърза с преговорите. Искахме нещата да се случват постепенно. В същото време обаче бяхме натискани да вземем решение, което не бяхме готови и това ни накара да се оттеглим от преговорите", каза още Райола.

"Не се разбирам добре със спортния директор Масимилиано Мирабели. Ние имаме коренно различни виждания. Поведението му е близо до изнудване и тормоз. Не мога да се примиря с това отношение и няма да оставя нещата така. Нямам проблем с Марко Фасоне и не възнамерявам да влизам във война с Милан, но такива са обстоятелствата. Но при сегашните обстоятелства не виждам изход от ситуацията", завърши агентът.

 

  Сподели
135