Тевекио потвърди въвеждането на видеоповторенията


Н. Гавазов

Тевекио потвърди въвеждането на видеоповторенията

Серия А ще въведе технологията с видеоповторенията, които да помагат на съдиите в напечени ситуации. Напомняме, че по-рано в италианската преса се появи информация, че от сезон 2017-18 година в италианския елит ще се използва технологията VAR (Video Assistant Referees). Сега това бе потвърдено от президента на Футболната федерация на Италия Карло Тевекио.

"Помолихме за разбиране от страна на клубовете, докато инсталираме тази технология на техните стадиони. Ще имаме нужда от отделно помещение за асистент-реферите, отговарящи за видеоповторенията, както и поне осем камери, които да следят случващото се на терена. Лигата ще поеме разходите по тяхното поставяне, които са около 2 милиона евро. Поради тази причина в началото на новия сезон Кротоне ще играе първите си две срещи като домакин, а Каляри в два мача ще гостува, като това ще ни даде повече време за работа на техния стадион. ФИФА още не е дала официалното си одобрение, но тенденцията е ясна и затова ние ще въведем тази технология от новия сезон", заяви Тавекио.

Използването на "ВАР" бе тествано по време на няколко контролни срещи, както и на Световното първенство до 20 години. Напомняме, че Серия А вече въведе технологията за фиксиране на гола през сезон 2016-17.

 

  Сподели
125