Интер - Рома: Пътят към требъла минава през победата


-.

Интер - Рома: Пътят към требъла минава през победата

Интер - Рома
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 05.05.2010
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

В сряда вечер Интер ще се опита да спечели първия си трофей от трите възможни, които може да вземе през настоящия сезон. „Нерадзурите" са на финала на Шампионската лига и са лидери в класирането на Серия А, където до края остават два мача. С евентуална победа на „Олимпико" срещу Рома, несъмнено тимът ще поеме курс към реализиране на практика и на най-големите мечти на фенове, играчи и президентът Морати.

За тази среща миланският гранд пристига с огромна доза самочувствие, подплатено от елиминирането на страшилището на Европа Барселона, постигнато с много воля, в комбинация с тактическия гений на Моуриньо. Освен това победата над Лацио през уикенда увеличи още повече настроението, оттам можем смело да кажем, че манталитетът на победител в играчите е много по-силен, отколкото в началото на сезона.

Интер е играл общо 11 пъти на финал в турнира, от които е бил победител пет пъти. На полуфинала победи на два пъти Фиорентина с 1:0 и така завоюва правото да се бори за отличието.

Противникът им за Купата на Италия Рома се намира в момента на обратния полюс. „Вълците" до последно държаха контрола върху Скудетото, но грешката, която направиха срещу Сампдория ги прати на второ място в класирането на две точки зад „нерадзурите", но два кръга преди края разликата изглежда космическа. Хората на Раниери победиха през уикенда като гости Парма с 2:1 и подобриха малко настроението, но горчивината по загубените позиции в шампионата остава.

На полуфинала за Купата на Италия, Рома елиминира Удинезе с общ резултат 2:1 и така за трети път в последните четири години достига до финала на турнира. Трябва да отбележим, че столичани са отборът с най-много изиграни финала - общо 16, от които 9 спечелени, като последните два пъти през 2007 и 2008 година, а за противник имаше срещу себе си именно Интер.


Жозе Моуриньо известни кадрови проблеми за тази среща. Лусио преодоля травмата и днес тренира самостоятелно,но стана ясно, че няма да може да вземе участие в срещата и вместо него ще играе Кордоба. Отпада изненадващо и Снайдер, който има мускулни проблеми, но до последно лекарите бяха убедени, че ще играе. Моуриньо категорично отказа да назове кой ще замести холандеца. В атака ще бъдат Милито и Ето'о. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2.

Клаудио Раниери също няма особени проблеми със състава. Вучинич и Рийзе имаха леки травми, които не попречиха на двамата да тренират с отбора и в сряда вечер със сигурност ще вземат участие в мача. Наказан е Марко Касети, който получи два жълти картона срещу Удинезе. Така защитната формация на „вълците" най-вероятно ще бъде на десния фланг Бурдисо, Жуан и Мексес в центъра, а като ляв бек ще заиграе Рийзе. Схемата на игра ще е 4-2-3-1, с Тоти в атака, а Лука Тони най-вероятно ще започне на резервната скамейка.

Срещата несъмнено се очертава да бъде много интересна и оспорвана. Разочарованието в Рома относно развитието на шампионата е голямо и сега е момента те да докажат на практика, че са по-добрият отбор от Интер. Дали хората на Раниери не са мотивирани и от това да попречат на съперника си да постигне трибъл - нещо, което не е правил никога в своята история?

Интер от своя страна ще се опита да си върне за двата загубени финала през 2007 и 2008, освен това Моуриньо ще направи всичко възможно да докаже, че неговият отбор е по-добрият от двата. Последната среща тук между двата тима бе много скоро - на 27 март Рома победи с 2:1, но тогава мислите на „нерадзурите" бяха заети по-скоро с Шампионската лига, отколкото със Скудетото. Мачът в сряда вечер ще е различен от този последния и мисля, че с много тактическо надиграване и без излишно напрежение Интер ще излъже своя съперник.

Прогноза за: Интер - Рома 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

16 април Интер - Ювентус 2:0 (Серия А)
20 април Интер - Барселона 3:1 (Шампионска лига)
24 април Интер - Аталанта 3:1 (Серия А)
28 април Барселона - Интер 1:0 (Шампионска лига)
02 май Лацио - Интер 0:2 (Серия А)

Рома:

11 април Рома - Аталанта 2:1 (Серия А)
18 април Лацио - Рома 1:2 (Серия А)
21 април Удинезе - Рома 1:0 (Купа на Италия)
25 април Рома - Сампдория 1:2 (Серия А)
01 май Парма - Рома 1:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Рома

167 мача
75 победи за Интер
46 равенства
46 победи за Рома
Голова Разлика: 277:210 за Интер

През този сезон:

08 ноември 2009 Интер - Рома 1:1 (Серия А)
27 март 2010 Рома - Интер 2:1 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Интер - 2.55
Равен - 3.10
Рома - 2.87

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146