Михайлович: Равенството е равносилно на победа


Н. Гавазов

Михайлович: Равенството е равносилно на победа

Старши-треньорът на Торино Синиша Михайлович сподели мнение за мача с Ювентус от 35-я кръг на Серия А. Напомняме, че срещата завърши при резултат 1:1, с което бе прекъсната победната домашна серия на "бианконерите" от септември 2015 година.

"Бях на тъч-линията и видях, че Акуа игра чисто за топката. За какво е четвъртият съдия? Той даже се намираше в по-добра позиция от мен. Това бе несправедлива грешка и не само тя. Получихме три жълти картона през първото полувреме за честна игра. Отидох при четвъртия съдия и го попитах, защо не помага на съдията. Той трябваше да го направи, защото по-добре видя ситуацията. Главният рефер не взе решение в продължение на 6-7 секунди, той също очакваше помощ", заяви Михайлович.

"Това равенство е равносилно на победа. Толкова много се гордея с момчетата. Показахме характер, бяхме тактически умни и играхме решително. Направихме това, което никой друг не успя да стори. С десет човека не позволихме на Ювентус да спечели домакински мач в Серия А. Равенството трябва да се възприеме като победа. Моите футболисти играха фантастично. Изпитвахме и горест, и гордост за резултата", каза още треньорът.

 

  Сподели
143