Рома: Италианският футбол загуби от полягането на Лацио


.

Рома: Италианският футбол загуби от полягането на Лацио

Един от шефовете на Рома Джанпаоло Монтали заяви, че футболът е загубил от „навеждането" според него на Лацио на конкурента на неговия отбор за титлата - Интер. Както е известно, в рамките на 36 кръг на Серия А, градският съперник на „вълците" прие „нерадзурите" на „Олимпико" в Рим и не се противопостави на противника си, а през второто полувреме играта на хората на Рея стана още по-вяла и апатична, което породи спекулации, че това е опит на Лацио да лиши Рома от титлата. По един гол с глава в двете полувремена на Валтер Самуел и Тиаго Мота донесоха трите точки на Интер при гостуването.

„Никога не съм си и мислил, че мога да стана свидетел на подобно нещо. Дори по едно време тяхната публика започна да подкрепя противника", каза Монтали по повод мача.

„Преди началото на срещата не можех да си го представя. Според мен тази вечер Интер и треньорът им бяха видимо засрамени от начина, по който им бяха дадените трите точки. Те обаче нямат вина", допълни босът.

„Според мен много се загуби в този мач. Лацио загуби, спортът загуби и италианският футбол загуби", завърши Монтали.

Помощник треньорът на Лацио Джовани Лопес веднага контрира, заявявайки, че футболистите му са играли с желание да постигнат положителен резултат, но призна, че през второто полувреме „орлите" са играли слабо.

„Ще кажа само, че играчите мислеха само и единствено за мача, и имаха желание да го спечелят и постигнат положителен резултат", заяви Лопес пред FCInternews.

„Наистина през второто полувреме намалихме темпото и имаше много грешки в отиграванията. Може би влияние оказа факта, че публиката започна да подкрепя Интер. Но пак ще повторя - единствената цел, която стоеше пред нас бе победата", продължава помощник - треньорът на Лацио.

„Исках да дебютирам по-добре, но не стана. На Жозе Моуриньо пожелавам успех до края на сезона", завършва Лопес.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
133