Лацио взе дербито и попари надеждите на Рома за титла (видео)


FUTBOL-TV

Лацио взе дербито и попари надеждите на Рома за титла (видео)

Лацио се наложи с 3:1 над своя голям съперник Рома и по този начин "орлите" окончателно отказаха "джалоросите" от мечтите за Скудетото. Момчетата на Лучано Спалети имаха надежди при победа да се доближат на шест точки до Ювентус, който им гостува на "Олимпико" след две седмици.

В герой за "сините" се превърна Сайде Кейта, който вкара две попадения (12, 85). Душан Баста (50) също се разписа за "бианкочелестите", докато Даниеле де Роси (45) от скандална дузпа изравни в края на първата част.

В 12-ата минута Кейта матира Шчесни с удар от границата на наказателното поле, като даде аванс на "орлите". В 44-та минута Строотман се строполи в наказателното поле, като останаха съмнения дали изобщо е имало някакво съприкосновение с Уолъс. Реферът все пак отсъди дузпа, която Даниеле де Роси превърна в гол.

В 50-та минута Душан Баста стреля от границата на наказателното поле, след което топката рикошира в крака на Фасио, удари се в десния стълб на вратата на Шчесни и влетя в мрежата му, като по този начин бе оформен и крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
177