Ще подаде ли Лацио ръка за помощ на злия си враг


.

Ще подаде ли Лацио ръка за помощ на злия си враг

Лацио - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 02.05.2010
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци


Поражението на Рома в домакинския мач срещу Сампдория миналата седмица отново изведе миланския Интер на първо място в класирането. Сега е трудно да кажем как ще завърши всичко, но несъмнено е, че миланци ще получат психологическо предимство и по-голяма увереност за спечелване на титлата. След снощната победа над Парма обаче, Рома са отново на първо място с точка пред „нерадзурите". Ще попречи ли Лацио на своя градски съперник да вземе титлата, позволявайки си загуба срещу миланци? Едва ли, защото според мен трябв ада се помисли преди всичко за собственото оцеляване.

„Орлите" се намират на 16 място, с 40 точки от 35 мача. В миналия кръг хората на Рея постигнаха волева победа с 2:1 при гостуването си на Дженоа, след като губеха с 0:1 и заявиха намеренията си да продължат и в следващия сезон представянето си в Серия А. Разликата от зоната, която би ги изхвърлила в по-долната група е шест точки, но при една евентуална загуба от Интер, не се знае как ще се развият нещата в оставащите мачове, а това несъмнено ще изнерви привърженици и фенове.

Интер пристига в Рим след една тежка вечер в Барселона, където показаха игра нямаща нищо общо с романтиката, но за сметка на това изключително ефективна, благодарение на което ще играят на финал в Шампионската лига. Като прибавим предстоящото им участие и на финала за Купата на Италия, играчите на Моуриньо са на път да сбъднат най-големите мечти на своя президент Морати.

През миналия уикенд „нерадзурите" възстановиха първото си място, побеждавайки Аталанта с 3:1 в един много спокоен мач, в който надиграха с лекота своя съперник и в момента имат 73 точки от 35 мача, като преди днешния си двубой заемат второ място в класирането - само точка след Рома.

В четвъртък Флокари контузи левия си крак на една от тренироввките, което притесни треньорския щам на „орлите". Но снощи нападателя се възстанови и ще вземе участие в срещата. Коларов се завърна в строя, но Стендарто, Мехни, Манфредини и Матусалем са в лазарета. Наказани са Ледесма, както и наставника на отбора Рея. Схемата на игра ще бъде 3-5-2, като атаката ще се води от Флокари и Сарате. Лихтщайнер и Коларов застават на фланговете, а впрочем имаше вариант сърбинът да води атаката, ако Флокари не се възстановеше. Дел Неро със сигурност започва мача от пейката, както и Роки и Круз. Седем титуляра са заплашени от наказание заради картони - дали това ще даде отражение върху агресивността на играчите ще разберем тази вечер.

След вояжа в Барселона, Моуриньо проведе тренировките на отбора в следния порядък: раздели отбора на титуляри и резерви и всяка група провеждаше заниманията поотделно. Сега е рано да се жалят играчите за финала в Шампионската лига, но Специалния явно има нещо в предвид при провеждането по този начин на подготовката им. Неголямата контузия на Снайдер няма да му попречи да започне като титуляр, а по-късно да бъде заменен и аз предполагам, че точно това ще направи португалският специалист. Сантон и Толдо ще се присъединят към Пандев, който получи рецидив на травмата на бедрото си преди мача с Барселона и се намира в лазарета. Наказани няма, от групата отпадат Арнаутович и Матераци. Постройката на игра е 4-2-3-1, интересното е, че Ето'о застава на десния фланг, а Балотели на левия и ще подпомагат Милито, който е на върха на атаката. Какво експериментира Моуриньо с това разположение на футболистите ние не знаем, а както е известно, треньорът отказва да дава обяснения за мачовете във вътрешното първенство.

Тифозите на Рома са уверени, че Лацио е единственият отбор, който може да спре Интер по пътя към титлата. В предвид програмата до края на шампионата те са прави, но едва ли твърденията им, че „орлите" ще попречат на градския си съперник, полягайки на миланския отбор са верни.

„Такива подозрения оскърбяват много мен и моя клуб. Аз принадлежа към друга категория хора и не се занимавам със задкулисни действия", заяви президентът на Лацио Лотито.

Според мен ни очаква много оспорван мач, в който домакините ще се опитат да се противопоставят на своя именит съперник и да зарадват изстрадалите си фенове. Ако „нерадзурите" излязат с нагласата, че Лацио няма да се напрегнат, то тогава могат да бъдат неприятно изненадани и да загубят тази среща. Едва ли Моуриньо би допуснал подобен ход и съм убеден, че ще мотивира футболистите си, които трябва да забравят за еуфорията от сряда. Прогнозата ми е, че в много труден и борбен мач Интер ще победи и ще вземе трите точки.

Прогноза за: Лацио - Интер 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

28 март Милан - Лацио 1:1 (Серия А)
03 април Лацио - Наполи 1:1 (Серия А)
11 април Болоня - Наполи 2:3 (Серия А)
18 април Лацио - Рома 1:2 (Серия А)
25 април Дженоа - Лацио 1:2 (Серия А)

Интер:

13 април Фиорентина - Интер 0:1 (Купа на Италия)
16 април Интер - Ювентус 2:0 (Серия А)
20 април Интер - Барселона 3:1 (Шампионска лига)
24 април Интер - Аталанта 3:1 (Серия А)
28 април Барселона - Интер 1:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Лацио - Интер

140 мача
30 победи за Лацио
53 равенства
57 победи за Интер
Голова Разлика: 224:151 за Интер

През този сезон:

08 август 2009 Интер - Лацио 1:2 (Суперкупа на Италия)
20 декември 2009 Интер - Лацио 1:0 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Лацио - 7.00
Равен - 4.33
Интер - 1.44


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150