Интер – Наполи: Равностойно реми в края на кръга


FUTBOL-TV

Интер – Наполи: Равностойно реми в края на кръга

Интер - Наполи
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 30.04.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки


Едно от двете зрелища в 34-я кръг на Серия А е между тимовете на Интер и Наполи в неделя вечер. Домакините водят битка за евротурнирите, но засега тази цел изглежда много трудно постижима, докато гостите едва ли ще изпуснат Топ 3 и по-скоро доиграват кампанията.

"Нерадзурите" във вече 5 мача не са виждали победа, което ги смъкна от Топ 5 на 7-ма позиция и с 2 точки по-малко от градския съперник Милан. Този спад още повече доведе до слуховете, че Стефано Пиоли ще се прости с поста си след края на сезона и със сигурност не носи спокойствие в отбора. Разбира се, Интер продължава да има шансове за участие в Лига Европа, заради издънката преди седмица на "росонерите" с Емполи, но домакинините нямат право на повече грешки. Италианският гранд има да играе още с Дженоа, Сасуоло и Удинезе, където трябва да гони максимума, но по-тежките предизвикателства изглежда ще са настоящото дерби и това при гостуването на Лацио. В лагера на "нераздурите" няма контузени или наказани играчи, така че ще видим най-доброто, на което са способни, а единствените въпросителни е кой измежду Банега, Жоао Марио и Кандрева ще започне от пейката и дали Нагатомо отново ще стартира в лявата зона на защитата.

Можем да кажем, че Наполи не проведе лош сезон с оглед раздялата с основния голмайстор Игуин и Топ 3 е достатъчно добро постижение предвид ситуацията. "Небесно-сините" са с цели 7 точки пред 4-я Лацио, а втория в таблицата Рома има само 4 точки преднина, така че в края на кампанията играчите на Маурицио Сари могат да преследват сребърните медали. Гостите не са били побеждавани в предишните 7 мача от всички турнири, а дори триумфраха над Ювентус в полуфиналите за Купата на Италия, макар че в крайна сметка отпаднаха от "бианконерите" и ще приключат кампанията без шансове за трофей. По подобие на съперника, Наполи също няма кадрови проблеми, а колебанията са дали Иван Стринич или Гулам да бъде пуснат като ляв краен бранител.

В последно време Интер играе много успешно на свой терен с Наполи с една единствена загуба в предишните 10 домакински мача. Разбира се, в момента "нерадзурите" са твърде колебливи и напрежението към отбора допълнително ще ги затрудни в дербито. В предишните двубои на двата гранда се наблюдаваше отворен футбол и резултатни срещи, така че можем да очакваме подобен развой и в неделя вечер, но без краен победител.

Прогноза: Интер - Наполи 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

18 март Торино - Интер 2:2 (Серия А)
03 април Интер - Сампдория 1:2 (Серия А)
09 април Кротоне - Интер 2:1 (Серия А)
15 април Интер - Милан 2:2 (Серия А)
22 април Фиорентина - Интер 5:4 (Серия А)

Наполи:

02 април Наполи - Ювентус 1:1 (Серия А)
05 април Наполи - Ювентус 3:2 (Купа на Италия)
09 април Лацио - Наполи 0:3 (Серия А)
15 април Наполи - Удинезе 3:0 (Серия А)
23 април Сасуоло - Наполи 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Наполи

152 срещи
68 победи за Интер
38 равенства
46 победи за Наполи
Голова Разлика: 225:167 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216