Сари: Мачовете с Ювентус ни дадоха увереност


Н. Гавазов

Сари: Мачовете с Ювентус ни дадоха увереност

Старши-треньорът на Наполи Маурицио Сари сподели мнение за победата над Лацио с 3:0 в мач от 31-я кръг на Серия А.

"Отпаднахме от Купата на Италия, но е факт, че накарахме Ювентус да нервничи и успяхме да ги победим в реванша, а това ни даде увереност в силите. Бях убеден, че момчетата ще покажат добра игра, въпросът бе само във физическото състояние: два с Ювентус за четири дни могат да отнемат много сили, но момчетата се представиха великолепно", заяви Сари.

"Понякога се чувстваме прекалено комфортно при владението на топката, отпускаме се и губим концентрация, а подобно нещо срещу Лацио е ужасна грешка. Трябва да спрем с това. Преодоляхме трудно препятствие, сега трябва да стигнем края на сезона и да съберем възможно най-много точки", каза още специалистът.

"Има отбори, които в някои моменти са по-добро от нас. За това, на теория, те трябва да побеждават. Започнахме този процес, знаейки, че не сме най-богатият клуб в Италия, за това се постарахме да се съсредоточим върху младежите и да дадем идентичност на нашия отбор, надявайки се, че ще го построим с времето. Надявам се, че манталитетът ни също ще порасне. Следващата крачка, която трябва да направим е да пропускаме по-малко гласове", завърши Сари.

 

  Сподели
139