Ювентус – Киево: Домакините с малко усилия ще победят


FUTBOL-TV

Ювентус – Киево: Домакините с малко усилия ще победят

Ювентус - Киево
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 08.04.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Михаел Фабри


Ювентус посреща Киево в 31-я кръг на Серия А в преследване на задължителни 3 точки, но и с мисъл за предстоящият сблъсък с Барселона другата седмица. Гостите от своя страна са в средата на таблицата без изгледи да постигнат нещо повече от "златната среда", но срещу подобен съперник няма как да не се мотивират да се борят поне за точка.

Шампионите не успяха да се поздравят с успех в двете дербита с Наполи, но все пак извлякоха положителен ефект от двубоите. В реванша за Купата на Италия дори загубиха с 3:2 в Неапол, но с общ резултат 5:4 продължават на финал в турнира. В първенството нещата също изглеждат положително, макар че преследвача Рома не се предава и е само на 6 точки от "бианконерите". По-важното в този момент за Ювентус е четвъртфиналния сблъсък с Барселона във вторник вечер за Шампионската лига, така че няма да е изненада, ако видим леко подценяване този кръг. Алегри не може да разчита единствено на Марко Пяца, но едва ли ще използва най-доброто си за предстоящата среща и по-скоро ще даде почивка на част от ключовите си играчи.

Киево през този сезон се представяше на прили и отливи, но в крайна сметка успя да се позиционира на спокойното 11-то място. Последните две срещи бяха загубени разочароващо от Болоня и Кротоне, но това трудно буди особена тревога в отбора, тъй като му остава просто да доиграе кампанията. "Летящите магарета" са без Алесандро Гамберини, Дженаро Сардо и Никола Риджони, докато добрата новина е завръщането от контузия на Масимо Гоби и Хетемай, така че е много вероятно дори да видим някой от двамата сред стартовите 11.

Ювентус може и да мисли предимно за двубоя с Барселона, но със сигурност няма изцяло да пренебрегне настоящата среща, за да не си усложни битката за Скудето в оставащите кръгове от Серия А. Шампионите традиционно играят успешно срещу този съперник и са вторият по резултатност тим във вратата на Киево с 52 попадения, а единствено Милан има два гола повече и още този кръг тази статистика може да се промени. Очакваме положителната тенденция да продължи и макар с леко подценяване "бианконерите" да се поздравят с 3 трите точки.

Прогноза: Ювентус - Киево 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

10 март Ювентус - Милан 2:1 (Серия А)
14 март Ювентус - Порто 1:0 (Шампионска лига)
19 март Сампдория - Ювентус 0:1 (Серия А)
02 април Наполи - Ювентус 1:1 (Серия А)
05 април Наполи - Ювентус 3:2 (Купа на Италия)

Киево:

26 февруари Киево - Пескара 2:0 (Серия А)
04 март Милан - Киево 3:1 (Серия А)
12 март Киево - Емполи 4:0 (Серия А)
19 март Болоня - Киево 4:1 (Серия А)
02 април Киево - Кротоне 1:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Киево

29 срещи
20 победи за Ювентус
8 равенства
1 победа за Киево
Голова Разлика: 55:23 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
330