Алегри: Важен е резултатът


Н. Гавазов

Алегри: Важен е резултатът

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели мнение за срещата с Наполи от 30-я кръг на Серия А, която завърши при резултат 1:1.

"В началото на мача не играхме лошо, добре се движехме по краищата, но повеждайки в резултата, позволихме на Наполи да овладее инициативата. Според мен, не изглеждахме достатъчно добре по отношение на контрола на мача", заяви Алегри.

"Знаех, че ще ни чакат трудности. В такива мачове се печелят титлите, ако си способен да вземаш точки на терена на конкурента. Пред нас има 4 гостувания и 4 домакинства. Трябва да ги проведем качествено", каза още специалистът.

"Искам да отдам дължимото на своите играчи. Те не могат да доминират във всеки мач и още повече срещу такъв Наполи. През първото полувреме не дадохме на съперника да нанесе много удари, а през второто преместихме Пиянич по-надълбоко в полето, което ни даде възможност да създадем няколко добри положения", добави Алегри.

"Няма нищо срамно в играта на отбора, бе важно да се върнем с резултат. Да, днес не показахме своя най-добър футбол, но момчета добре се справиха, отчитайки всички обстоятелства. Игуаин проведе добър мач, особено през първото полувреме. Доволен съм от него. Той за всичко е благодарен на Наполи, но и Наполи трябва да му е благодарен. Техните професионални пътища се разделиха, а това е нормално за нашия бизнес", завърши наставникът на Ювентус.

 

  Сподели
95